Corpo E Mente - Κέντρο Φυσιοθεραπείας
H ηλεκτροθεραπεία είναι ένα εργαλείο με θεραπευτική ικανότητα στην φυσικοθεραπεία και βασίζεται στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα για θεραπευτικό σκοπό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρεύματος, που ανάλογα με το τι αποτέλεσμα θέλουμε να πετύχουμε, χρησιμοποιούμε και το κατάλληλο, μεμονωμένα ή συνδυαστικά. Το διαδυναμικό ρεύμα εφαρμόζεται για την καταπολέμηση διαφόρων συμπτωμάτων άλλα και ως αναλγητικό για την αντιμετώπιση κάποιας νοσηρής κατάστασης, με σκοπό την μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ευνοεί τον κινητικό έλεγχο, προλαμβάνει τη μυϊκή ατροφία και δυσκαμψία, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και την πρωτεϊνική σύνθεση, ώστε να επουλωθούν οι μυοσκελετικοί τραυματισμοί και να θεραπευτεί η νευρομυϊκή δυσλειτουργία. Ενδεικτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οξείες και χρόνιες παθήσεις, τραυματικές καταστάσεις ή σε επώδυνα σύνδρομα.
Με το όρο κοκκυγοδυνία εννοούμε τον πόνο που προκαλείται στην περιοχή του κόκκυγα. Οι αιτίες για τον πόνο αυτό βρίσκονται στις κακώσεις του κόκκυγα, όταν επέλθει πτώση προς τα πίσω σε καθιστή θέση, κατά την διαδικασία του τοκετού από πιέσεις του γεννητικού σωλήνα και την χρήση λαβίδων σε δύσκολες περιπτώσεις ή το πολύωρο κάθισμα σε μαλακές ή σκληρές, ανώμαλες και στενές επιφάνειες και ιδιαίτερα η κακή στάση. Η κοκκυγοδυνία είναι 5 φορές συχνότερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες και οι ασθενείς αισθάνονται πόνο όταν κάθονται και συγκεκριμένα όταν γέρνουν προς τα εμπρός ή όταν σηκώνονται και στην πολύωρη ορθοστασία. Ο πόνος μπορεί να αντανακλάται και στις γύρω περιοχές δίνοντας λάθος εντυπώσεις για φλεγμονή της πύελου ή προστατίτιδα. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται με δραστηριότητες που ασκούν πίεση στην περιοχή, όπως η ποδηλασία, η ιππασία, η αφόδευση και η σεξουαλική επαφή. Με την χρήση της ηλεκτροθεραπείας προκαλούνται μυϊκοί ερεθισμοί που δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν με άλλη μέθοδο επιδρώντας αποτελεσματικά στην αποκατάσταση και…
Ηλεκτροθεραπεία ονομάζουμε τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για θεραπευτικό σκοπό. Αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα καθώς ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προλαμβάνει τη μυϊκή ατροφία και ενισχύει την πρωτεϊνική σύνθεση συμβάλλοντας στην ταχύτερη επούλωση των μυοσκελετικών τραυματισμών. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε χρησιμοποιούμε και διαφορετικό τύπο ρεύματος. Το παλμικό ή συνεχές ρεύμα, παράγεται από σταθερή τάση, έχει συγκεκριμένη φορά και σταθερό μέτρο έντασης. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση τραυματισμών στην οξεία φάση τους, για χρόνιες παθήσεις και για περιπτώσεις όπου μέσω της ηλεκτρικής διέγερσης θέλουμε να επιτύχουμε χαλάρωση ή ενδυνάμωση.
Ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για ιατρική θεραπεία στον τομέα της αποκατάστασης (ηλεκτρικός μυικός ερεθισμός). Χρησιμοποείται στην χαλάρωση των μυικών σπασμών, πρόληψη και επιβράδυνδη της μυικής ατροφίας από αχρησία, αύξηση αιματικής ροής, διατήρηση και αύξηση του εύρους κίνησης, διαχείριση του χρόνιου πόνου, του οξέος μετεγχειρητικού πόνου, μυική επανεκπαίδευση και αποκατάσταση με τον ηλεκτρικό μυικό ερεθισμό, μετεγχειρητικό μυικό ερεθισμό για την πρόληψη φλεβικής θρόμβωσης, επούλωση πληγών, εφαρμογή φαρμάκων
Ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για ιατρική θεραπεία στον τομέα της αποκατάστασης (ηλεκτρικός μυικός ερεθισμός). Χρησιμοποείται στην χαλάρωση των μυικών σπασμών, πρόληψη και επιβράδυνδη της μυικής ατροφίας από αχρησία, αύξηση αιματικής ροής, διατήρηση και αύξηση του εύρους κίνησης, διαχείριση του χρόνιου πόνου, του οξέος μετεγχειρητικού πόνου, μυική επανεκπαίδευση και αποκατάσταση με τον ηλεκτρικό μυικό ερεθισμό, μετεγχειρητικό μυικό ερεθισμό για την πρόληψη φλεβικής θρόμβωσης, επούλωση πληγών, εφαρμογή φαρμάκων

Είπαν για εμάς

 • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!!ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΩ!ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ!
  Στέλλα Χαραλάμπους
 • Εξαιρετικό περιβάλλον για ασθενείς με υψηλές απαιτήσεις! Στο επίκεντρο η αγάπη για τον συνάνθρωπο.
  Γιάννης Σταθουράκης
 • Χώρος γεμάτος θετική ενέργεια με κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό! Σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
  Νικηφόρος Τατσόπουλος
 • Πονάω έρχομαι! Δεν πονάω ξανά έρχομαι!!! Έτσι με κάνετε να νιώθω!
  Άγγελος Παπανικολάου
 • Εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πολυ φιλικό περιβάλλον. Σωστοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες με αγάπη για την δουλειά τους.
  Χρύσα Φτουχίδου
 • Πάρα πολύ όμορφος και ευχάριστος χώρος, ευάερα και ευήλια δωμάτια. Εξυπηρέτηση με ευγένεια και ενδιαφέρον για τον ασθενή και ένα ποιοτικό αποτέλεσμα!
  Γεωργία Χρυσουλίδου
 • Αξιόπιστοι και ευγενικοί επαγγελματίες με σωστές υπηρεσίες.
  Δημήτρης Καραγεωργίου
 • Πολύ ωραίο και ζεστό περιβάλλον! Κάθε φορά που φεύγω νιώθω όλο και καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά!
  Στας Γκαλτζίδης
 • ΤΕΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ , ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  Μαρία Περτζινίδου
 • Είναι ένας άριστα διαμορφωμένος χώρος βασισμένος στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι φυσικοθεραπευτες με αντιμετωπισανε πρώτα ως άνθρωπο και μετα ως ασθενή . συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμο, τις γνώσεις σας και πάνω από όλα το χαμογελο σας
  Φαρσάρη Στεφανία
 • Εξαιρετική δουλειά και κλίμα από σωστούς επαγγελματίες.
  Μαρία Φλαμπούρη
 • Ποιότητα, επιστήμη, υγεία, χαμόγελα και επλίδα!!!! Το καλύτερο φυσιοθεραπευτήριο!!
  Άλκηστη Ελένη Κοσμά
 • Οι επισκέψεις στη Corpo e Mente εγγράφονται στις σημαντικές εμπειρίες ζωής και αφήνουν βαθιά ίχνη γιατί συνδέουν άμεσα και αμφίδρομα σώμα και πνεύμα σε όλα τα στάδια της σχετικής διαδικασίας.Εξαιρετική μονάδα φυσιοθεραπείας με υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια, σύγχρονο εξοπλισμό και υψηλού επιπέδου κατάρτιση-θεωρητική και πρακτική-των στελεχών και όλων των συνεργατών/τριών.Οι ανθρώπινες σχέσεις συνιστούν, παράλληλα, βασική και εμφανή προτεραιότητα με έμφαση στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου και των ειδικών αναγκών τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος.
  Σιδηρούλα Ζιώγου- Καραστεργίου
 • Εξαιρετικό περιβάλλον, επαγγελματισμός, αποτελεσματικότητα. Νιώθω τυχερή. Συστήνω ανεπιφύλακτα.
  Λεία Ξυνού
 • Επισκέφθηκα το κέντρο CORPO Ε ΜΕΝΤΕ Α.Ε. για πρώτη φορά, για φυσικοθεραπείες.Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν.Η κατάρτιση του προσωπικού σε πολύ ψηλό επίπεδο, η ευγένεια η καλοσύνη και η ευαισθησία όλων αυτών των ανθρώπων που εργάζονται μέσα στον χώρο αυτό προς όλους τους ασθενείς που υποφέρανε από τους πόνους. Μηχανές υψηλής και ποιοτικής τεχνολογίας:..Το περιβαλον καθαρο....χαλαρωτικο...και η κοπελα που μου εκανε μασαζ εξαιρετικη. Και το καλύτερο !!!!! Ο βελονισμός. Συστήνεται ανεπιφύλακτα! Δεν μπορούσα να περπάτήσω 15 μέτρα χωρίς στάση(και εννοείται με φριχτούς πόνους). Οι ενοχλήσεις μου στο ποδι και στη μεση έφυγαν μεσα σε δυο-τρεις μέρες.Τώρα είμαι εντάξει μια χαρά και συνεχίζω της φυσικοθεραπείες χώρις πονους απλα απολαμβάνω.
  Χρήστος Χύσκας
 • Άψογη, επαγγελματική και φιλική αντιμετώπιση! Συστήνω ανεπιφύλακτα!!
  Χριστίνα Καλογιάννη