Corpo E Mente - Κέντρο Φυσιοθεραπείας
Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση ασθένεια και παρουσιάζει χρόνια φλεγμονώδη συμπτώματα στο δέρμα και στις αρθρώσεις. Αποτελεί μη μεταδοτική ασθένεια και οφείλεται σε ανοσολογική δυσλειτουργία. Το αμυντικό σύστημα του οργανισμού κατά την ψωρίαση βρίσκεται σε λανθασμένη κατάσταση, με αποτέλεσμα να δίνεται λανθασμένη 'εντολή' στα κύτταρα του δέρματος να πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερο από το φυσιολογικό αριθμό. Έτσι συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες στα ανώτερα στρώματα του, δημιουργώντας τις ψωριασικές πλάκες. Σε γενικές γραμμές μπορεί να οφείλεται από επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, σε τραυματισμούς, λοιμώξεις, ενδοκρινικούς παράγοντες και αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Τα Συμπτώματα είναι οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα με κόκκινες παχιές πλάκες με λεπτά προσκολλημένα λέπια. Συνήθως εμφανίζεται σε γόνατα. αγκώνες, στο τριχωτό της κεφαλής με έντονο κνησμό απολέπιση και αιμορραγία. O ωτοβελονισμό είναι μια ανώδυνη μέθοδος που στοχεύει στην ευρύτερη σωστή λειτουργιά του οργανισμού. Επικεντρώνεται στον ψυχολογικό παράγοντα και στα βαθιά αίτια και περιορίζει τα συμπτώματα με ευεργετική δράση.
Το ωμοβραχιόνιο σύνδρομο είναι μία κάκωση του ώμου. Αυτό συμβαίνει από την επιβολή μεγάλου φορτίου και μεγάλης έντασης, με αποτέλεσμα την συμπίεση του βραχιόνιου πλέγματος και τη δυσλειτουργία της ωμικής άρθρωσης καθώς και των περιφερικών αρθρώσεων του άνω άκρου. Η προστριβή του στροφικού πετάλου με την αστική προεξοχή της ωμοπλάτης πάνω από τον βραχίονα, έχει ως αποτέλεσμα να προσκρούουν οι τένοντες. Οι κινήσεις, ασκήσεις και εργασίες που γίνονται κατ' επανάληψη, η οστεοαρθρίτιδα και η κληρονομικότητα συμβάλουν στην εμφάνιση της πάθησης. Τα συμπτώματα είναι πόνος, όταν υπάρχουν δραστηριότητες του χεριού που κινείται πάνω από το κεφάλι ή στρέφεται ή ο πόνος κατά την διάρκεια του ύπνου, αδυναμία στην περιοχή και περιορισμός της κινητικότητας. Η ωτοθεραπεία ως μια φυσική ανώδυνη θεραπεία, έρχεται να βοηθήσει και να εξαφανίσει τον πόνο, να συμβάλει στην αποκατάσταση και την μείωση των συμπτωμάτων, καθώς και στην απελευθέρωση του εύρους κίνησης του ώμου.
Το ραιβόκρανο αποτελεί μια μορφολογική παραμόρφωση στο κεφάλι. Όταν δηλαδή το κεφάλι αποκτά μόνιμη κλήση προς τη μία πλευρά και ταυτόχρονα υπάρχει στροφή προς την αντίθετη πλευρά. Μπορεί να προκληθεί είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαιτίας της κακής θέσης του εμβρύου στη μήτρα, συγγενές ραιβόκρανο, οπού υπάρχει μη σωστή ανάπτυξη και διαμόρφωση σπονδύλων ή μπορεί να οφείλεται σε ρίκνωση και βράχυνση του ενός από τους δύο στερνοκλειδομαστοειδείς μύες. Άλλα αιτία που προκαλούν ραιβόκρανο είναι νευρολογικά, φλεγμονές, διαταραχές στην όραση και τραυματικά περιστατικά με κακώσεις. Η ωτοθεραπεία βοηθάει στην αποκατάσταση της βλάβης του ραιβόκρανου φυσικά, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες
Με τον όρο στηθάγχη εννοούμε τον πόνο που προκαλείται στην περιοχή του στήθους και του στέρνου. Η ανεπαρκείς προμήθεια αίματος με μειωμένο οξυγόνο στους μύες της καρδίας, προκαλούν αυξανόμενη κόπωση και αυξημένα επίπεδα χημικών ουσιών που δημιουργούν πόνο. Ο πόνος αυτός μπορεί να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι κάποιος παράγοντας όπως η σωματική άσκηση, το κρύο, η συγκίνηση, ακόμα και στην κατάσταση που το σώμα και το πνεύμα είναι ήρεμο ή ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου. Έκτος από τον έντονο πόνο άλλα συμπτώματα είναι η ζαλάδα, η δύσπνοια, η αδιαθεσία, η αίσθηση καψίματος και ο ακανόνιστος καρδιακός σφυγμός. Με σύμμαχο την ωτοθεραπεία μετά την ιατρική καθοδήγηση, μπορεί να προληφθεί και να μειωθεί το ποσοστό εμφάνισης της στηθάγχης. Ανώδυνα και με φυσικό τρόπο η ωτοθεραπεία συμβάλει ώστε οι παράγοντες που την προκαλούν να εξαλειφθούν, ενεργοποιώντας και καθοδηγώντας τον οργανισμό.
Η γαστρίτιδα είναι μία πάθηση που περιγράφει τον ερεθισμό και την φλεγμονή που προκαλείται στη βλεννογόνο του στομάχου. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στη δημιουργία της πάθησης, όπως το ψυχικό και σωματικό στρες, το αλκοόλ, η παλινδρόμηση, οι αυτοάνοσες παθήσεις, τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα ή τα βακτηρία. Συμπτώματα είναι ο πόνος, η δυσπεψία, η ανορεξία, η ναυτία, ο λόξιγκας, η αίσθηση καύσου του στομάχου κ.α. Η ωτοθεραπεία αποτελεί μια ενδεικτική μέθοδο κατά της γαστρίτιδας, που μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ή συνδυαστικά με άλλες ιατρικές θεραπείες. Στόχος της είναι η πρόκληση ευεργετικών σημάτων προς τον εγκέφαλο, διάμεσου του αυτιού, με αποτέλεσμα την ανακούφιση των συμπτωμάτων της πάθησης σε ένα πρώτο επίπεδο και σε ένα δεύτερο επίπεδο η ευεξία και τόνωση του οργανισμού τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
Με τον όρο περιαρθρίτιδα ώμου περιγράφεται μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων στην περιοχή της άρθρωσης του ώμου. Συχνά η πάθηση αυτή αφορά άτομα ηλικίας 45ετών και άνω και χαρακτηρίζεται από πόνο που εμφανίζεται ξαφνικά και περιορισμό των κινήσεων της άρθρωσης, μυικη αδυναμία και παραμόρφωση. Ο ωτοβελονισμος ως μια εναλλακτική και συνδυαστική θεραπεία στην αντιμετώπιση της περιορθίτιδας του ώμου, μπορεί να ανακουφίσει από το άλγος και να βοηθήσει στην γενικότερη θεραπεία της περιοχής στοχεύοντας και στις αιτίες που προκαλούν τα συμπτώματα, ακίνδυνα και χωρίς παρενέργειες.
Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι μια συχνή διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα που μπορεί να είναι διάρροια ή δυσκοιλιότητα, δίνοντας την αίσθηση της ατελούς κένωσης και η παρουσία βλέννας στα κόπρανα, το φούσκωμα και το κοιλιακό άλγος. Αν και τα αίτια εμφάνισης της δεν είναι ξεκάθαρα, φαίνεται ότι μπορεί να ευθύνεται κάποια διαταραχή στον άξονα επικοινωνίας εγκεφάλου προς το έντερο, κάποιοι διατροφικοί παράγοντες και το στρες, που μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα. Η ωτοθεραπεία δεν περιορίζεται μόνο στην εξάλειψη των συμπτωμάτων άλλα με την βοήθεια της ενεργοποιούνται μηχανισμοί του νευρικού και βιοχημικού συστήματος, που επιδρούν στις αλλαγές που έχουν δημιουργηθεί στον οργανισμό από την πάθηση!
Ως αρθρίτιδα γόνατος χαρακτηρίζεται η εκφυλιστική αλλοίωση, καθώς επίσης και η φλεγμονή στις αρθρώσεις στην περιοχή του γόνατου. Οφείλεται συνήθως στην υπερβολική και έντονη χρήση της άρθρωσης. Προοδευτικά, ο αρθρικός χόνδρος σταματά να είναι ομαλός και λείος με συνέπεια να παρατηρείται επαφή των οστών και δημιουργία οστεόφυτων, βλάβες στον αρθρικό χόνδρο και στένωση μεσάρθριου. Συνήθως εμφανίζεται μετά τα πενήντα και πιο συχνά σε ασθενείς με ιστορικό τραυματισμού του γόνατος ή υπέρβαρους. Η ωτοθεραπεία, η οποία αποτελεί μια ενδεδειγμένη θεραπευτική μέθοδο, εφαρμόζεται στο πτερύγιο του αυτιού. Από μια σειρά επιστημονικών μελετών έχει διαπιστωθεί πως μέσω της πληθώρας των νευρικών απολήξεων που το διατρέχουν δημιουργεί αντανακλαστική σύνδεση με όλο τον οργανισμό. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο ασθενής ανακουφίζεται από τους πόνους, ενώ παράλληλα σημειώνεται βελτίωση στο εύρος κίνησης στην περιοχή του γόνατου.
Με την μεσοπλεύρια νευραλγία εννοούμε το πόνο από βλάβες των μεσοπλεύριων νεύρων. Είναι τα νεύρα που ξεκινούν από το θωρακικό νωτιαίο μυελό εκτείνονται κατά μήκος των πλευρών, την μεσότητα της πρόσθιας επιφάνειας του θωρακικού και του κοιλιακού τοιχώματος. Ο πόνος που προκαλείται από τις βλάβες των νεύρων διατείνεται στην πορεία των μεσοπλεύριων νεύρων και τα ακολουθεί σε όλο το μήκος γύρω από τον κορμό. Η ωτοθεραπεία βασίζεται στην αρχή ότι στο πτερύγιο του αυτιού υπάρχει μια αντιπροσώπευση των δομών και των λειτουργιών όλου του οργανισμού, με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς της αυτοθεραπείας στον οργανισμό ταχύτερα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα, επιδρώντας στους αλλοιωμένους μηχανισμούς και εξαλείφοντας τον πόνο και τα όποια συμπτώματα προκαλεί αυτή η παθολογία.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 15%-20% του πληθυσμού πάσχει από ήπια, μέτρια ή βαριάς μορφής κατάθλιψη, κατατάσσοντάς την στην πιο διαδεδομένη ψυχική πάθηση της εποχής μας. Τα βασικότερα συμπτώματα είναι η λύπη, η αίσθηση κατωτερότητας, η ενοχή και ο εκνευρισμός τα οποία συνοδεύονται πάντα από αρνητικές σκέψεις για τους ίδιους, το κοινωνικό περιβάλλον και το μέλλον. Η μέθοδος της ωτοθεραπείας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε αρνητική σκέψη σας βαραίνει διώχνοντας μακριά την πιθανότητα κατάθλιψης
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που μπορεί να μη μας αφήνει χρόνο για άσκηση, η αύξηση του σωματικού μας βάρους ή ακόμα και κάποιος τραυματισμός είναι οι κυριότερες αιτίες που μπορεί να μας οδηγήσουν στην ισχιαλγία. Η πίεση που ασκείται στο ισχιακό νεύρο στην περιοχή της μέσης, προκαλεί πόνο σε τμήμα ή ακόμα και σε ολόκληρο το πόδι. Μια απότομη κίνηση ή σήκωμα βάρους συνήθως πυροδοτούν ένα τέτοιο περοστατικό ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και εντελώς ξαφνικά. Λίγοι ίσως γνωρίζουν πως με την ωτοθεραπεία μπορείτε να καταπολεμήσετε την ισχιαλγία!
Δυσμηνόρροια ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία οι γυναίκες νιώθουν ιδιαίτερα οξείς πόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου. Οι πόνοι αυτοί εκδηλώνονται σαν κράμπες χαμηλά στην κοιλιά ή τη μέση, οι οποίες ξεκινάν ταυτόχρονα με την εμφάνιση του αίματος. Συχνά συνοδεύονται από ένα πλήθος άλλων συμπτωμάτων, όπως πονοκεφάλους, ναυτίες ή/και εμετούς, διάρροια, ζαλάδα και τάση για λιποθυμία και διαρκούν μέχρι 2 ημέρες. Τα πραγματικά αίτια της δυσμηνόρροιας δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, ωστόσο φαίνεται να σχετίζεται με τη δράση των προσταγλανδινών, ουσιών δηλαδή που προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα. Φαίνεται ότι εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες μικρής ηλικίας, σε όσες δεν έχουν τεκνοποιήσει ακόμα, σε γυναίκες που ταλαιπωρούνται από παχυσαρκία ή είχαν για πρώτη φορά την περίοδό τους πριν από το 11ο έτος της ηλικίας τους. Δυστυχώς η δυσμηνόρροια δε θεραπεύεται πλήρως, μπορείτε ωστόσο να απαλύνετε τα συμπτώματα με τη βοήθεια της ωτοθεραπείας
Η ζάλη ή αλλιώς και ζαλάδα, είναι το ενοχλητικό σύμπτωμα που μας δίνει την αίσθηση αστάθειας ή απώλειας της ισορροπίας. Σπάνια συνδέεται με την ύπαρξη σοβαρής ασθένειας αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ εύκολο να θεραπεύσουμε τα αίτια που την προκαλούν, ενώ δεν αποκλείεται να εξαφανιστεί και μόνη της με την πάροδο του χρόνου. Εμφανίζεται κυρίως όταν δε φτάνει αρκετή ποσότητα αίματος στον εγκέφαλο, είτε από πτώση της αρτηριακής πίεσης, είτε από αφυδάτωση ή ακόμα και από την ταχεία μετάβαση από ξαπλωτή ή καθιστή σε όρθια θέση. Κάποιες φορές βέβαια δεν αποκλείεται να συνδέεται και με παθήσεις όπως η γρίπη, η υπογλυκαιμία, το κοινό κρυολόγημα και κάποιες μορφές αλλεργιών. Με την ωτοθεραπεία θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τις ενοχλητικές ζαλάδες που σας ταλαιπωρούν κάθε τόσο!
Καθημερινά ο εγκέφαλός μας “βομβαρδίζεται” με εκατομμύρια πληροφορίες τις οποίες πασχίζει να επεξεργαστεί. Συσσωρευμένες υποχρεώσεις απαιτούν το δικό τους χρόνο στην καθημερινότητά μας, προκαλώντας μας άγχος. Προσπαθώντας λοιπόν να τα προλάβουμε όλα, παραμελούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, στερώντας του ώρες ύπνου, μία ισορροπημένη διατροφή, σωματική άσκηση ή ακόμα και το πιο απλό, στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, οδηγώντας τον σταδιακά στην πνευματική κόπωση. Η έλλειψη επαρκούς συγκέντρωσης είναι το αποτέλεσμα αυτής της πνευματικής πτώσης, η οποία επηρρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά μας. Η ωτοθεραπεία θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την πνευματική σας διαύγεια!
Τα παιδιά χρειάζονται περίπου 4 χρόνια για να μάθουν να ελέγχουν την κύστη τους, να είναι δηλαδή σε θέση να ειδοποιούν όταν θέλουν να πάνε στην τουαλέτα σε πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια της μέρας και αργότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν το παιδί ξεπερνάει τα 5 έτη ζωής κι εξακολουθεί να βρέχει το κρεβάτι του, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίζει την κατάσταση νυχτερινής ενούρησης. Αν το παιδί δεν έχει σταματήσει καθόλου να βρέχει το κρεβάτι του, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε ενδοοικογενειακό στρες που άθελά τους έχουν προκαλέσει οι γονείς, προσπαθώντας να “μάθουν” στο παιδί να πηγαίνει στην τουαλέτα νωρίτερα από ότι αυτό είναι έτοιμο. Αν επίσης το παιδί έχει σταματήσει να βρέχει το κρεβάτι του, αλλά κάποια στιγμή συνεχίσει να το κάνει, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως οφείλεται σε στρες που του έχει προκληθεί από κάποια ξαφνική αλλαγή, όπως μετακομίση, έναρξη σχολείου, καβγάδες στο σπίτι ή γέννηση άλλου παιδιού στην οικογένεια. O ωτοβελονισμό θα βοηθήσει το…
Με τον όρο νευραλγία τριδύμου περιγράφουμε την αίσθηση έντονου πόνου μικρής διάρκειας, στις περιοχές του δέρματος που νευρώνονται από τους κλάδους του τριδύμου νεύρου στο πρόσωπο. Ο πόνος αυτός ενεργοποιείται συνήθως από διάφορα ερεθίσματα της καθημερινότητας όπως το μάσημα, η κατάποση, το ξύρισμα ή και το ξαφνικό φως και εντοπίζεται κυρίως στην κάτω γνάθο, χωρίς όμως να αποκλείεται να εκδηλωθεί στην περιοχή του κροτάφου ή και σε άλλα σημεία του προσώπου. Τα ακριβή αίτια πρόκλησής της δεν είναι ακόμη γνωστά, φαίνεται ωστόσο να οφείλεται σε ανωμαλίες των αγγείων που διέρχονται κοντά στο τρίδυμο νεύρο ή και σε ιδιοπαθείς παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ωτοθεραπεία είναι η μέθοδος που θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τους έντονους πόνους της νευραλγίας τριδύμου!
Η χρόνια κεφαλαλγία είναι ένα εξαιρετικά ενοχλητικό σύνδρομο, στο οποίο μπορούν να μετεξελιχθούν όλοι οι τύποι κεφαλαγίας, οι διάρκεια των οποίων είναι μεγάλη κι η εμφάνισή τους σχεδόν καθημερινή. Τα αίτια πρόκλησης είναι πολλά και πολλές φορές διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού αν δεν πρόκειται για σύμπτωμα παθολογικής προέλευσης, τότε είναι σχδόν βέβαιο πως πρόκειται για σύμπτωμα απλούστερων αιτιών, όπως η έλλειψη ύπνου, το στρες, η λήψη κάποιων φαρμάκων, η αυξημένη ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση ή η προβληματική όραση. Με την ωτοθεραπεία μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις χρόνιες κεφαλαλγίες και να απαλλαγείτε από αυτές οριστικά.
Ο έμμηνος κύκλος είναι μία σειρά από αλλαγές στο σώμα της γυναίκας, οι οποίες την προετοιμάζουν για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται φυσιολογικά κάθε 21 με 35 ημέρες, με μέση διάρκεια στην πλειοψηφία των γυναικών, τις 28 ημέρες. Πολλές φορές διαταράσσεται ο κύκλος, με συχνότερα συμπτώματα τη διάρκειά του, όταν δηλαδή διαρκεί λιγότερες από 21 μέρες ή περισσότερες από 35, όταν χάνεται πολύ αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου ή όταν η περίοδος διαρκεί περισσότερες από 7 ημέρες. Τα συχνότερα αίτια που οδηγούν σ’αυτές τις διαταραχές, είναι είτε ορμονικά, είτε ψυχοσωματικά. Με την ωτοθεραπεία μπορείτε να επαναφέρετε τον κύκλο σας σε κανονικά επίπεδα, αφήνοντας πίσω σας τις όποιες δυσάρεστες διαταραχές.
Όταν αναφέρουμε τον όρο αυχεναλγία περιγράφουμε τη δυσφορία που νιώθουμε σε οποιοδήποτε τμήμα της ευρύτερης περιοχής του αυχένα. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να περιλαμβάνονται οι μύες και τα νεύρα, οι αυχενικοί σπόνδυλοι καθώς και οι μεσοσπόνδυλοι δίσκοι. Η πιο συχνή αιτία πρόκλησης αυχεναλγίας είναι η μυική θλάση, η οποία μπορεί να προκληθεί από την κακή στάση του σώματος, από κάποιο μικροτραυματισμό στην καθημερινότητά μας ή ακόμα κι από την κακή στάση του σώματος κατά το νυχτερινό ύπνο. Ο έντονος πόνος κι αδυναμία κίνησης του αυχένα είναι οι τα κυριότερα συμπτώματα που γίνονται αμέσως αντιληπτά από τον ασθενή. Μπορείτε λοιπόν να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα ακολουθώντας τη μέθοδο της ωτοθεραπείας για την αντιμετώπιση της αυχεναλγίας.
Όταν μιλάμε για διαταραχές συμπεριφοράς αναφερόμαστε στην αδυναμία ελέγχου της εσωτερικής ώθησης που αισθανόμαστε και μας “αναγκάζει” να προβούμε σε βλαπτικές για εμάς ή για άλλους πράξεις και να υιοθετούμε παράλογες ή αντικοινωνικές συμπεριφορές. Κάποιοι εμφανίζουν επιθετικά ξεσπάσματα, άλλοι τείνουν να παραβιάζουν κοινωνικούς κανόνες, άλλοι παρουσιάζουν υπερκινητικότητα και αδυνατούν να διατηρήσουν την προσοχή τους σε κάτι, ενώ παράλληλα ας μην ξεχνάμε πως αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν μέρος της ψυχοπαθολογίας αρκετών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η διπολικότητα, η ανορεξία και η βουλιμία. Η ωτοθεραπεία θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τις συμπεριφορές αυτές, χαρίζοντάς σας περισσότερη ηρεμία και σταθερότητα μέρα με τη μέρα!
Με τον όρο αλκοολισμό περιγράφουμε την εξάρτηση του ανθρώπου από το αλκοόλ, που οδηγεί στην υπερβολική του κατανάλωση και σε μια σειρά από βλάβες που αυτό προκαλεί. Το αλκοόλ είναι ισχυρά εξαρτησιογόνο, τόσο ψυχικά (κατά την κατανάλωση προσφέρει ευφορία κι ευχαρίστηση) όσο και σωματικά (μετά από χρόνια κατανάλωση ο οργανισμός το χρειάζεται σα βασικό διατροφικό συστατικό). Η αυξημένη κατανάλωση οδηγεί συνήθως στη μέθη, όπου το άτομο είναι ιδαίτερα ευάλωτο και με έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις, ζαλίζεται, αδυνατεί να συγκεντρωθεί και να μιλήσει σωστά. Όταν όμως η υπερβολική κατανάλωση είναι χρόνια, η αντοχή του ατόμου έχει αυξηθεί και αναζητά συνεχώς μεγαλύτερη ποσότητα για να ικανοποιηθεί. Τότε εμφανίζονται διαταραχές στο νευρικό σύστημα (τρεμούλο, διανοητική σύγχυση, παραισθήσεις), καταστροφή του ήπατος, αρτηριοσκλήρωση, αστάθεια της ψυχικής διάθεσης και ηθική κατάπτωση. Η ωτοθεραπεία θα σας βοηθήσει σημαντικά να απαλλαγείτε από την καταστροφική εξάρτηση στο αλκοόλ
Ο φόβος είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συναίσθημα, το οποίο ανήκει στις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας ενάντια σε έναν κίνδυνο ή απειλή που μπορεί να βρίσκεται εμπρός μας. Οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται, η αναπνοή επιταχύνεται, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται κι η εφίδρωση αυξάνεται σημαντικά. Όταν όμως αυτό το συναίσθημα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει το ερέθισμα/κίνδυνος, τότε μιλάμε για φοβία, η οποία μας αναγκάζει να βιώνουμε έντονο άγχος, επηρεάζοντας τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά μας. Όσο παράλογες κι αν μας φαίνονται κάποιες φοβίες, είναι εξίσου παράλογο από μέρους μας να τις κρίνουμε με γνώμονα τη δική μας λογική. Οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία ή η αφορμή, οι φοβίες σας θα πρέπει σιγά σιγά να αποτελούν παρελθόν για εσάς κι η ωτοθεραπεία είναι ο απόλυτος σύμαχός σας στη μάχη αυτή!
Με τον όρο θωρακικός πόνος χαρακτηρίζεται κάθε ενόχληση που νιώθουμε στο πρόσθιο τμήμα του σώματος, από το λαιμό ως την κοιλιά. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται για ένδειξη καρδιακού επεισοδίου, ο θωρακικός πόνος μπορεί να είναι σύμπτωμα δυσλειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το έλκος και η παγκρεατίτιδα είναι οι συνηθέστεροι από τους παράγοντες πρόκλησης πόνου στο θώρακα. Η ωτοθεραπεία έχει αποδειχτεί πως μπορεί να σας απαλλάξει από την αίσθηση άλγους στην περιοχή του θώρακα!
Ο πονόλαιμος είναι από τα πιο κοινά συμπτώματα που ταλαιπωρεί ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Συνήθως είναι η πρώτη ένδειξη ενός κρυολογήματος, άλλες φορές σημάδι ότι έχετε καταπονήσει τις φωνητικές σας χορδές ενώ σπανιότερα μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου σοβαρότερου προβλήματος. Μπορείτε να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων καθώς η ωτοθεραπεία έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου.

Είπαν για εμάς

 • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!!ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΩ!ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ!
  Στέλλα Χαραλάμπους
 • Εξαιρετικό περιβάλλον για ασθενείς με υψηλές απαιτήσεις! Στο επίκεντρο η αγάπη για τον συνάνθρωπο.
  Γιάννης Σταθουράκης
 • Χώρος γεμάτος θετική ενέργεια με κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό! Σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
  Νικηφόρος Τατσόπουλος
 • Πονάω έρχομαι! Δεν πονάω ξανά έρχομαι!!! Έτσι με κάνετε να νιώθω!
  Άγγελος Παπανικολάου
 • Εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πολυ φιλικό περιβάλλον. Σωστοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες με αγάπη για την δουλειά τους.
  Χρύσα Φτουχίδου
 • Πάρα πολύ όμορφος και ευχάριστος χώρος, ευάερα και ευήλια δωμάτια. Εξυπηρέτηση με ευγένεια και ενδιαφέρον για τον ασθενή και ένα ποιοτικό αποτέλεσμα!
  Γεωργία Χρυσουλίδου
 • Αξιόπιστοι και ευγενικοί επαγγελματίες με σωστές υπηρεσίες.
  Δημήτρης Καραγεωργίου
 • Πολύ ωραίο και ζεστό περιβάλλον! Κάθε φορά που φεύγω νιώθω όλο και καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά!
  Στας Γκαλτζίδης
 • ΤΕΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ , ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  Μαρία Περτζινίδου
 • Είναι ένας άριστα διαμορφωμένος χώρος βασισμένος στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι φυσικοθεραπευτες με αντιμετωπισανε πρώτα ως άνθρωπο και μετα ως ασθενή . συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμο, τις γνώσεις σας και πάνω από όλα το χαμογελο σας
  Φαρσάρη Στεφανία
 • Εξαιρετική δουλειά και κλίμα από σωστούς επαγγελματίες.
  Μαρία Φλαμπούρη
 • Ποιότητα, επιστήμη, υγεία, χαμόγελα και επλίδα!!!! Το καλύτερο φυσιοθεραπευτήριο!!
  Άλκηστη Ελένη Κοσμά
 • Οι επισκέψεις στη Corpo e Mente εγγράφονται στις σημαντικές εμπειρίες ζωής και αφήνουν βαθιά ίχνη γιατί συνδέουν άμεσα και αμφίδρομα σώμα και πνεύμα σε όλα τα στάδια της σχετικής διαδικασίας.Εξαιρετική μονάδα φυσιοθεραπείας με υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια, σύγχρονο εξοπλισμό και υψηλού επιπέδου κατάρτιση-θεωρητική και πρακτική-των στελεχών και όλων των συνεργατών/τριών.Οι ανθρώπινες σχέσεις συνιστούν, παράλληλα, βασική και εμφανή προτεραιότητα με έμφαση στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου και των ειδικών αναγκών τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος.
  Σιδηρούλα Ζιώγου- Καραστεργίου
 • Εξαιρετικό περιβάλλον, επαγγελματισμός, αποτελεσματικότητα. Νιώθω τυχερή. Συστήνω ανεπιφύλακτα.
  Λεία Ξυνού
 • Επισκέφθηκα το κέντρο CORPO Ε ΜΕΝΤΕ Α.Ε. για πρώτη φορά, για φυσικοθεραπείες.Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν.Η κατάρτιση του προσωπικού σε πολύ ψηλό επίπεδο, η ευγένεια η καλοσύνη και η ευαισθησία όλων αυτών των ανθρώπων που εργάζονται μέσα στον χώρο αυτό προς όλους τους ασθενείς που υποφέρανε από τους πόνους. Μηχανές υψηλής και ποιοτικής τεχνολογίας:..Το περιβαλον καθαρο....χαλαρωτικο...και η κοπελα που μου εκανε μασαζ εξαιρετικη. Και το καλύτερο !!!!! Ο βελονισμός. Συστήνεται ανεπιφύλακτα! Δεν μπορούσα να περπάτήσω 15 μέτρα χωρίς στάση(και εννοείται με φριχτούς πόνους). Οι ενοχλήσεις μου στο ποδι και στη μεση έφυγαν μεσα σε δυο-τρεις μέρες.Τώρα είμαι εντάξει μια χαρά και συνεχίζω της φυσικοθεραπείες χώρις πονους απλα απολαμβάνω.
  Χρήστος Χύσκας
 • Άψογη, επαγγελματική και φιλική αντιμετώπιση! Συστήνω ανεπιφύλακτα!!
  Χριστίνα Καλογιάννη