Corpo E Mente - Κέντρο Φυσιοθεραπείας
Με την μεσοπλεύρια νευραλγία εννοούμε το πόνο από βλάβες των μεσοπλεύριων νεύρων που εκτείνονται κατά μήκος της περιοχής των πλευρών. Η νευραλγία μπορεί να περιλαμβάνει ένα αίσθημα καύσου και πόνου με έντονες εξάρσεις. Ο πόνος μπορεί να παρουσιαστεί ξαφνικά ή σταδιακά και να παραμείνει. Οι νευραλγίες μπορεί να συμβαίνουν ως αποτέλεσμα λοίμωξης από έρπητα ζωστήρα, που προκαλεί μεθερπητική νευραλγία ή από απλό έρπητα, από θωρακικές δισκοκήλες ή από κακώσεις των μεσοπλεύριων νεύρων μετά από ατυχήματα ή από φλεγμονές και μεταφλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η άσηπτη μεσοπλεύρια νευρίτιδα. Οι κρίσεις μπορεί να επιδεινώνονται από κινήσεις όπως η ομιλία ή η κατάποση και ο πόνος μπορεί να είναι έντονος. Ο βελονισμός αποτελεί μια εξαιρετική θεραπευτική μέθοδο που αντιμετωπίζει την ρίζα του προβλήματος και δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του. Περιορίζει τα συμπτώματα της νευραλγίας, ανακουφίζει από τον οξύ ή χρόνιο πόνο, τονώνοντας και αναζωογονώντας γενικά τον οργανισμό.
Η ιγμορίτιδα είναι μια συχνή πάθηση, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρόκειται για τη φλεγμονή των ιγμορείων, που ακολουθεί συνήθως ένα κοινό κρυολόγημα ή γρίππη, με έντονο οίδημα του ρινικού και βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Ο πόνος στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο, ανάμεσα ή και πίσω από τα μάτια, στα μάγουλα, ακόμη και στην άνω γνάθο, είναι ιδιαίτερα έντονος και επίμονος. Όταν η απόφραξη των αεραγωγών που συνδέουν τη μύτη με τα ιγμόρεια παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε έχουμε τη χρόνια ιγμορίτιδα, την οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε με βελονισμό, αποφεύγοντας τη φαρμακευτική αγωγή.
Ο πόνος της πλάτης είναι δυστυχώς ιδιαίτερα διαδεδομένος σε άτομα ηλικίας 30 - 60 ετών ενώ σύμφωνα με έρευνες, το 50% των εργαζομένων θα νιώσει πόνο στην πλάτη τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Η πιο κοινή αιτία είναι η θλάση των μυών, ο τραυματισμός δηλαδή που προκαλείται από ασυνήθιστη χρήση, το οποίο είναι φυσικό επακόλουθο της έλλειψης σωματικής άσκησης. Επίσης, η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η σπονδυλολίσθηση, η στένωση της σπονδυλικής στήλης και η ρήξη μεσοσπονδύλιου δίσκου, γνωστή σε όλους μας και σαν κήλη, είναι από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης τέτοιων συμπτωμάτων. Ίσως δεν είναι γνωστό, με τoν βελονισμό όμως μπορείτε να ανακουφιστείτε από κάθε πόνο που σας ταλαιπωρεί στην περιοχή της πλάτης!
Ο έρπης ζωστήρας είναι μια διαφορετική κλινική εικόνα που προκαλεί ο ιός της ανεμοβλογιάς. Μετά από την πρώτη εμφάνιση της ανεμοβλογιάς και κάνοντας τον κύκλο της η νόσος, εάν εμφανιστεί ερεθισμός, ερυθρότητα, εξανθήματα και πόνος κατά μήκος της κατανομής του προσβεβλημένου νεύρου, μιλάμε για τον έρπη ζωστήρα. Συνήθως αποτελεί ένα δερματικό νόσημα των ηλικιωμένων, γιατί απαιτείται πτώση και μειωμένη ικανότητα του αμυντικού συστήματος για να εμφανιστεί. Αν προσβάλει και νεότερα άτομα, παιδιά, εφήβους ή ενήλικες τότε χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του λόγου που οδήγησε στην πτώση του αμυντικού συστήματος. Η χρήση του βελονισμού επιταχύνει την ομαλή εξέλιξη της νόσου και την σημαντική μείωση του πόνου. Συμβάλλοντας και στοχεύοντας στην γενική καλή οργανική και ψυχική λειτουργία ο βελονισμός αποτελεί μια ακίνδυνη και ανώδυνη θεραπεία.
Όταν η πίεση του αίματος πέσει κάτω των φυσιολογικών ορίων (120/80 mmHg) στο σώμα, τότε αυτό ονομάζεται υπόταση. Λόγω της πτώσης αυτής ο εγκέφαλος και η καρδία δεν αιματώνονται σωστά με αποτέλεσα να προκύπτει αδυναμία, ζάλη ή λιποθυμία. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι η ορθοστατική υπόταση, η οποία παρουσιάζεται όταν κάποιος μετά από απότομη προσπάθεια από καθιστή θέση να βρεθεί σε όρθια, π.χ. όταν σηκώνεται από το κρεβάτι. Τα αίτια της υπότασης είναι διάφορα, μερικά από αυτά μπορεί να είναι η αναιμία, καρδιακές παθήσεις, νευροπάθειες, κάποια φάρμακα, απώλεια αίματος, αφυδάτωση, θερμοπληξία, εγκυμοσύνη ή έλλειψη σωστής διατροφής. Τα συμπτώματα της υπότασης είναι η η ζάλη, η σκοτοδίνη με θολή όραση, εφίδρωση των χεριών και απώλεια θερμοκρασίας στα άκρα, ταχυκαρδία, σύγχυση και λιποθυμία. Ο βελονισμός έρχεται να βοηθήσει αποτελεσματικά και συνδυαστικά στη μείωση των συμπτωμάτων της υπότασης, ενεργώντας ευεργετικά μέσα από διαύλους επικοινωνίας που βρίσκονται στο σώμα με τον εγκέφαλο, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες.
Aμηνόρροια ορίζεται η απουσία έμμηνου ρύσεως για τουλάχιστον 3 μήνες σε γυναίκες που κανονικά θα έπρεπε να είχαν περίοδο. Υπάρχουν δύο τύποι αμηνόρροιας. Αν μια γυναίκα δεν έχει εμφανίσει έμμηνο ρύση ως την ηλικία των 16 ετών τότε ανήκει στην πρωτοπαθή αμηνόρροια. Αν όμως έχει εμφανίσει έμμηνο ρύση και αυτή διακοπεί για 3 μήνες ή μεγαλύτερο διάστημα τότε ανήκει στην δευτεροπαθή αμηνόρροια. Eκτός από χρωμοσωμική ανωμαλία ή άτρητο παρθενικό υμένα ή συγγενή έλλειψη μήτρας στην πρωτοπαθή αμηνόρροια, σημαντικό αίτιο πρωτοπαθούς ή δευτεροπαθούς αμηνόρροιας μπορεί να είναι οι ορμονικές μεταβολές που οφείλονται σε άγχος, κατάθλιψη, νευρική ανορεξία, υπερβολική άθληση και σε απώλεια βάρους. Ο βελονισμός αποδεικνύεται ευεργετικός και αποτελεσματικός στη θεραπεία των συμπτωμάτων, αλλά και των οργανικών αιτιών και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες στοχεύει στην γενική ευεξία του οργανισμού.
Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονώδη συμπτώματα στο δέρμα και τις αρθρώσεις, είναι μη μεταδοτική και έχει ανοσολογικό υπόστρωμα. Το αμυντικό σύστημα του οργανισμού κατά την ψωρίαση βρίσκεται σε λανθασμένη κατάσταση με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος να πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα από το φυσιολογικό και στην συνέχεια να συσσωρεύονται στα ανώτερα στρώματα του, δημιουργώντας τις ψωριασικές πλάκες. Σε γενικές γραμμές μπορεί να οφείλεται σε άτομα που έχουν περιστατικά οικογενειακού ιστορικού, σε τραυματισμούς, λοιμώξεις, ενδοκρινικούς παράγοντες και αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Συμπτώματα αποτελούν οι βλάβες του δέρματος, κόκκινες παχιές πλάκες με λεπτά προσκολλημένα λέπια. Συνήθως εμφανίζεται σε γόνατα. αγκώνες, στο τριχωτό της κεφαλής με έντονο κνησμό, απολέπιση και αιμορραγία. Ο βελονισμός αποδεικνύεται ωφέλιμος στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος, φέρνοντας τον οργανισμό στην αρχική του αρμονία, βοηθώντας έτσι τη νόσο να ιαθεί και να εξαλειφθεί ο πόνος, μειώνοντας τα σημάδια.
Με την υπέρταση περιγράφεται η αυξημένη πίεση στις αρτηρίες. Η αύξηση της πίεσης έχει ως αποτέλεσμα, η καρδία να δουλεύει περισσότερο από το φυσιολογικό, ώστε να γίνεται η κυκλοφορία του αίματος μέσω των αγγείων. Η αυξημένη πίεση μπορεί να προκαλέσει στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό, καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια. Οι αιτίες που δημιουργούν την υπέρταση είναι η διατροφή και κυρίως η κατανάλωση αλατιού, η μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου και κάλλιου, η παχυσαρκία και η αύξηση του σωματικού βάρους. Η υπέρταση που οφείλεται σε άλλες παθήσεις, όπως νεφρική νόσος, φαιοχρωμοκύτωμα, υπερθυρεοειδισμός κ.ά., ονομάζεται δευτεροπαθής υπέρταση και αντιμετωπίζεται παράλληλα με την πρωτοπαθή νόσο. Ο βελονισμός επιδρά στους διαύλους επικοινωνίας στο σώμα που συνδέουν μια περιοχή με μια άλλη, επεμβαίνοντας και διεγείροντας τους, στέλνει σήματα τα οποία ενεργοποιούν κάποιες περιοχές του εγκεφάλου. Οι περιοχές αυτές στην συγκεκριμένη περίπτωση ενεργοποιούν τον συντονισμό του καρδιαγγειακού συστήματος ή την έκρυση αδρεναλίνης, που έχει άμεση σχέση με την αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα η καρδιακή συχνότητα και η αρτηριακή πίεση να…
Το βούλωμα των αυτιών είναι μια δυσάρεστη κατάσταση κατά την οποία μειώνεται η ακοή και μπορεί να συνοδεύεται από πόνο και εμβοές (βουητό). Μπορεί να προκληθεί μετά από το μπάνιο, από την αλλαγή της πίεσης σε ένα αεροπορικό ταξίδι, όταν βρεθούμε σε μεγάλο υψόμετρο ή ακόμα και από λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού όπως π.χ. από μία ωτίτιδα. Με συνεδρίες βελονισμού μπορείτε να ανακτήσετε τη χαμένη σας ακοή και να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό βούλωμα που σας ταλαιπωρεί.
Το ωμοβραχιόνιο σύνδρομο είναι μια κάκωση του ώμου από υπερχρησία, όπου υπάρχει συμπίεση του βραχιόνιου πλέγματος, προκαλώντας δυσλειτουργία της ωμικής άρθρωσης καθώς και των περιφεριακών αρθρώσεων του άνω άκρου. Δημιουργείται από την προστριβή των τενόντων του στροφικού πετάλου, με την οστική προεξοχή της ωμοπλάτης πάνω από τον βραχίονα, με αποτέλεσμα οι τένοντες να προσκρούουν. Αυτό προκαλείται από κινήσεις, ασκήσεις, εργασίες που γίνονται κατ' επανάληψη, οστεοαρθρίτιδα και κληρονομικότητα. Συμπτώματα είναι ο έντονος πόνος από δραστηριότητες του χεριού που κινείται πάνω από το κεφάλι ή στρέφεται, αλλά και την πλάγια ανύψωση του βραχίονα, πόνος κατά την διάρκεια του ύπνου, αδυναμία στην περιοχή και γενικότερα περιορισμός της κινητικότητας του ώμου. Ο βελονισμός ως μια φυσική θεραπεία έρχεται να βοηθήσει στην εξάλειψη του πόνου και συμβάλει στην αποκατάσταση του ωμοβραχιόνιου, καθώς και στο εύρος της κίνησης του, ανώδυνα και αποτελεσματικά.
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποκαλείται το μούδιασμα, η αδυναμία, η ο πόνος η και άλλα προβλήματα στο χέρι,λόγω της αυξημένης πίεσης στο μέσο νεύρο που περνάει μέσα από ένα στενό πέρασμα στον καρπό, που ονομάζεται καρπιαίος σωλήνας. Συνήθως συμβαίνει σε άτομα που χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους στο επάγγελμά τους. Με μεγάλη θεραπευτική επιτυχία ο βελονισμός έρχεται να δώσει λύση στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Ουσιαστικά, τοποθετούνται πολύ λεπτές βελόνες στα χέρια, στις παλάμες, στους καρπούς, τους αντίχειρες η και σε άλλα μέρη του σώματος με σκοπό να μειωθεί και να εξελήφθη η φλεγμονή του καρπιαίου σωλήνα, το μούδιασμα, ο πόνος, καθώς και να αποσυμπιεστούν οι μυες του αντιβραχιόνιου.
Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου αποτελεί μία συνηθισμένη πάθηση κατά βάση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και είναι συχνή αιτία πόνου και για τα κάτω άκρα, προκαλώντας φλεγμονή και πόνο. Παράγοντες που αποτελούν κίνδυνο για να παρουσιαστεί μια κήλη δίσκου είναι η ηλικία, ο τρόπος ζωής, η έλλειψη άσκησης και το υπερβολικό βάρος. Υπάρχουν πολλές τεχνικές φυσικοθεραπείας που επιδρούν θετικά στην κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και μπορούν να σας ανακουφίσουν και να σας απαλλάξουν από τον πόνο!
Υπεριδρωσία ή υπερβολική εφίδρωση είναι μία παθολογική κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και των δύο φύλων. Ενώ η κανονική εφίδρωση είναι αναγκαία για την θερμική ρύθμιση, η υπεριδρωσία είναι ανεξέλεγκτη, ενοχλητική, αντιαισθητική και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία. Οφείλεται συνήθως στη δυσλειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Η υπεριδρωσία μπορεί να είναι εστιακή (παλάμες, μασχάλες, πέλματα και σπανιότερα το πρόσωπο) ή και σε ολόκληρο το σώμα. Αίτια της υπερβολικής εφίδρωσης μπορεί να αποδωθούν σε αγχώδης διαταραχές, υπερθυροειδισμό, υποθυροειδισμό, εμμηνόπαυση, παχυσαρκία. Ο βελονισμός είναι αποτελεσματική και φυσική μέθοδος στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας. Η εισαγωγή βελόνων σε αισθητήρια νεύρα του σώματος, προκαλεί αλλαγές στο νευρικό σύστημα και μετριάζει την υπερβολική δραστηριότητα του συμπαθητικού συστήματος που ελέγχει τον ιδρωτοποιό αδένα, με αποτέλεσμα τη μείωση της εφίδρωσης και τη ρύθμιση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος.
Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει πως όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα στην όρασή τους, είτε μικρό είτε μεγάλο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που μας αναγκάζει να περναμε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, να διαβάζουμε πολλές ώρες σε ακατάλληλες για τα μάτια μας συνθήκες, η κακή διατροφή και η έλλειψη ύπνου, είναι οι κυριότεροι από τους λόγους που οδηγούν στην εκδήλωση κάποιου μικροπροβλήματος, όπως φαγούρα, κοκκίνισμα, αδυναμία εστίασης, θολή όραση και δακρύρροια. Με το βελονισμό μπορείτε να βοηθήσετε τα μάτια σας να ξεπεράσουν αυτά τα μικροπροβλήματα και να βελτιώσετε την όρασή σας.
Όταν μιλάμε για ανικανότητα εννοούμε την αδυναμία σεξουαλικής επαφής λόγω στυτικής δυσλειτουργίας, όπου σα στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η απουσία ή η μικρής χρονικής διάρκειας στύση, ανεξάρτητα από την ερωτική επιθυμία. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μία προσωρινή κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα, καθώς το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε ψυχοσωματικές αιτίες της καθημερινότητας, όπως άγχος, κάπνισμα, αλκοόλ ή φαρμακευτική αγωγή, ενώ σπανιότερα σε νόσους και παθήσεις όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι θυρεοειδοπάθειες και κάποιες φορές σε τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. Με συνεδρίες βελονισμού μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ανικανότητας και να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση!
Τα trigger points ή σημεία πυροδότησης πόνου, είναι ινώδεις όζοι του μυικού συστήματος. Παλαιότερα επικρατούσε η πεποίθηση πως ο πόνος των μυοσκελετικών προβλημάτων οφείλονταν σε βλάβες των οστών ή φλεγμονές των νεύρων. Έρευνες όμως απέδειξαν ότι ο πόνος μπορεί να οφείλεται και σε μικροτραυματισμούς στις ίνες των σκελετικών μυών, με αποτέλεσμα να κονταίνουν, να σκληραίνουν, να συσπώνται και να χάνουν την ελαστικότητά τους. Μπορούν να εντοπιστούν σε οποιονδήποτε μυ αν και δημιουργούνται συχνότερα στους ώμους και στον αυχένα. Με τη μέθοδο του βελονισμού μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα trigger points και να απαλλαγείτε από τον πόνο που σας προκαλούν
Ο όρος αυχεναλγία περιγράφει τις ενοχλήσεις που μας ταλαιπωρούν τόσο στον αυχένα όσο στην ευρύτερη περιοχή του, συμπεριλαμβάνοντας τους αυχενικούς σπονδύλους και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Οι μυικές θλάσεις που προκαλούνται συνήθως από μικροτραυματισμούς στην εκτέλεση καθημερινών μας κινήσεων, όπως επίσης η κακή στάση του σώματος, τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας, έχουν σαν αποτέλεσμα την αίσθηση πόνου και περιορισμό στην κίνηση του αυχένα. Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αποτελεσματικά τις ενοχλήσεις που νιώθετε στον αυχένα!
Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1840 όταν ο όρος αλκοολισμός αναφέρθηκε για πρώτη φορά από έναν Ολλανδό γιατρό, ενώ πολύ αργότερα, το 1972, αναλύθηκε σε νόσο από το γιατρό JohnCoakley Lettson. Με τον όρο αυτό λοιπόν περιγράφουμε τη δηλητηρίαση που προκαλεί η εξάρτηση του ανθρώπου από το αλκοόλ, η οποία εντοπίζεται σε δύο μορφές, την οξεία και τη χρόνια μέθη. Στην οξεία μέθη και ανάλογα με την ποσότητα οινοπνεύματος που έχει καταναλωθεί, εμφανίζονται από διαταραχές συνειδήσεως και μειωμένη αντίληψη μέχρι κώμα και θάνατος, ενώ στη χρόνια μέθη έχουμε καθημερινή λήψη μεγάλης ποσότητας οινοπνεύματος. Το αλκοόλ είναι ισχυρά εξαρτησιογόνο, τόσο ψυχικά (κατά την κατανάλωση προσφέρει ευφορία κι ευχαρίστηση) όσο και σωματικά (μετά από χρόνια κατανάλωση ο οργανισμός το χρειάζεται σαν βασικό διατροφικό συστατικό). Η χρόνια όμως κατανάλωσή του, προκαλεί και μια σειρά διαταραχών του νευρικού συστήματος, όπως τρέμουλο, παραισθήσεις και πολυνευρύτιδα και συμβάλλει στην καταστροφή του ήπατος και την εμφάνιση αρτηριοσκλήρωσης. Με τη μέθοδο του βελονισμού θα καταφέρεται να αντιμετωπίσετε…
Ο βήχας αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς άμυνας του αναπνευστικού συστήματος, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να αποτρέψει, ρύπους, μικρόβια ή ερεθιστικές ουσίες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα να εισβάλλουν στους πνεύμονες. Διαρκεί συνήθως λιγότερο από 3 εβδομάδες γι’αυτό και όταν ξεπερνάει αυτό το διάστημα ονομάζεται χρόνιος. Όταν βήχουμε, η ταχύτητα με την οποία εξέρχεται ο αέρας από τους πνεύμονες μπορεί να φτάσει και τα 280 μέτρα/δευτερόλεπτο, γι’ αυτό και ο επίμονος βήχας μπορεί να προκαλέσει πόνο στο θώρακα και ήπιες θλάσεις στους μύες του ή/και πονοκέφαλο. Ο χρόνιος βήχας ωστόσο, μπορεί να είναι κατάλοιπο ρινίτιδας ή κρυολογήματος, ένδειξη γαστρικών διαταραχών, προάγγελος άσθματος ή και ο γνωστός μας “τσιγαρόβηχας”, ακόμα κι αν έχετε κόψει το κάπνισμα. Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό, επίμονο και χρόνιο βήχα!
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι η φλεγμονή του επιθηλίου της μύτης, η οποία προκαλείται από την υπερβολική αντίδραση του οργανισμού σε κάποια αλλεργιογόνα. Ανάλογα με τη χρονική διάρκεια των υπεύθυνων αλλεργιογόνων στο περιβάλλον, η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι ολοετής ή εποχική. Τα βασικά της συμπτώματα είναι το επίμονο και επαναλαμβανόμενο φτέρνισμα, η ρινική καταρροή και η φαγούρα στη μύτη, το φάρυγγα ή/και τα αυτιά. Μπορεί επίσης να συνοδεύεται από εκδήλωση αλλεργικής επιπεφυκίτιδας και άσθματος. Συνδέεται με την κληρονομικότητα οπότε τα παιδιά ενός τουλάχιστον γονέα με αλλεργική ρινίτιδα, έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν και τα ίδια. Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας!
Το βρογχικό άσθμα είναι μια συχνότατη, χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος, κατά την οποία προκαλείται στένωση των αεροφόρων οδών (βρόγχων) από τις οποίες εισέρχεται αέρας στους πνεύμονες. Τα κοινά αλλεργιογόνα (σκόνη, ακάρεα, γύρη κλπ), οι ερεθιστικές ουσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα (πχ ατμοσφαιρικοί ρύποι), τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στις τροφές και οι γενετικοί παράγοντες κατέχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην εκδήλωση βρογχικού άσθματος. Η δύσπνοια, συνοδευόμενη από συσφιγκτικό άλγος στο θώρακα κι έντονο βήχα, είναι τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου, η ένταση των οποίων μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί μέχρι και σήμερα να μην έχει βρεθεί θεραπεία, με το βελονισμό όμως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το βρογχικό άσθμα, εξομαλύνοντας τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν!
Με τον όρο ίλιγγο περιγράφουμε την ψευδαίσθηση της κίνησης ενώ το σώμα μας παραμένει ακίνητο. Οι αιτίες που προκαλούν αυτήν την ψευδαίσθηση ποικίλουν, καθώς μπορεί να οφείλεται σε οργανική βλάβη του λαβύρινθου ή άλλων τμημάτων του αυτιού, σε παθήσεις του καρδιαγγειακού ή Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, σε αιματολογικά ή νοσήματα του μεταβολισμού (πχ διαβήτης) ή να αποτελεί σύμπτωμα του αυχενικού συνδρόμου. Επίσης, δεν αποκλείεται να εκδηλώνεται σαν παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής, κατάχρησης του αλκοόλ ή να οφείλεται σε ψυχικά αίτια. Με τη μέθοδο του βελονισμού θα αντιμετωπίσετε σταδιακά και αποτελεσματικά την ενοχλητική αυτή αίσθηση του ιλίγγου!
Η φυσιολογική λειτουργία της αφόδευσης απαιτεί τη συντονισμένη λειτουργία των μυών που βρίσκονται στο έδαφος της πυέλου και στα τελευταία 4-5 εκατοστά του ορθοπρωκτικού σωλήνα. Η λειτουργία αυτή επιτελείται σε φάσεις, καθώς όσο αυξάνεται η ποσότητα των κοπράνων στο ορθό, τόσο συχνότερες είναι οι αντανακλαστικές συσπάσεις που θα βοηθήσουν στην αποβολή τους από τον οργανισμό. Δυστυχώς για το 20 περίπου των ανθρώπων, η λειτουργία αυτή δεν εκτελείται ομαλά, επηρεάζοντας τη συχνότητα των κενώσεων, προκαλώντας έντονη δυσχέρεια κατά τις κενώσεις ή επηρεάζοντας τη σύσταση των κοπράνων. Τα αίτια μπορεί να είναι τόσο οργανικά όσο και λειτουργικά ενώ δεν αποκλείεται να πηγάζουν από ψυχολογικές διαταραχές που βιώνει το άτομο εκείνη την περίοδο. Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει να ξεπεράστε τα όποια προβλήματα σας ταλαιπωρούν, αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία του εντέρου σας!
Η αϋπνία είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, κατά το οποίο το προσβαλλόμενο άτομο μπορεί δυσκολεύεται να κοιμηθεί, να ξυπνά συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, να ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί ή να κάνει κακής ποιότητας ύπνο ο οποίος δεν προσφέρει ξεκούραση στον οργανισμό. Οι ανάγκες ύπνου είναι εντελώς διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε ο αριθμός των ωρών που κοιμόμαστε δεν είναι ενδεικτικός. Μπορεί να προκληθεί από ένα πλήθος παραγόντων, όπως το στρες, η κατάθλιψη, ο περιβαλλοντικός θόρυβος, η υψηλή θερμοκρασία ενώ δεν αποκλείεται να οφείλεται σε λανθασμένες συνήθειες πριν τον ύπνο, όπως είναι η κατανάλωση καφέ, αλκοόλ ή δύσπεπτων τροφών, να είναι παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής ή ακόμα να οφείλεται και σε παρενέργεια από κάποια χρόνια πάθηση, η οποία μας προκαλεί πόνο, δυσφορία ή δύσπνοια. Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις αϋπνίες που σας ταλαιπωρούν, χαρίζοντάς σας ξένοιαστες και ξεκούραστες νύχτες!

Είπαν για εμάς

 • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!!ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΩ!ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ!
  Στέλλα Χαραλάμπους
 • Εξαιρετικό περιβάλλον για ασθενείς με υψηλές απαιτήσεις! Στο επίκεντρο η αγάπη για τον συνάνθρωπο.
  Γιάννης Σταθουράκης
 • Χώρος γεμάτος θετική ενέργεια με κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό! Σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
  Νικηφόρος Τατσόπουλος
 • Πονάω έρχομαι! Δεν πονάω ξανά έρχομαι!!! Έτσι με κάνετε να νιώθω!
  Άγγελος Παπανικολάου
 • Εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πολυ φιλικό περιβάλλον. Σωστοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες με αγάπη για την δουλειά τους.
  Χρύσα Φτουχίδου
 • Πάρα πολύ όμορφος και ευχάριστος χώρος, ευάερα και ευήλια δωμάτια. Εξυπηρέτηση με ευγένεια και ενδιαφέρον για τον ασθενή και ένα ποιοτικό αποτέλεσμα!
  Γεωργία Χρυσουλίδου
 • Αξιόπιστοι και ευγενικοί επαγγελματίες με σωστές υπηρεσίες.
  Δημήτρης Καραγεωργίου
 • Πολύ ωραίο και ζεστό περιβάλλον! Κάθε φορά που φεύγω νιώθω όλο και καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά!
  Στας Γκαλτζίδης
 • ΤΕΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ , ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  Μαρία Περτζινίδου
 • Είναι ένας άριστα διαμορφωμένος χώρος βασισμένος στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι φυσικοθεραπευτες με αντιμετωπισανε πρώτα ως άνθρωπο και μετα ως ασθενή . συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμο, τις γνώσεις σας και πάνω από όλα το χαμογελο σας
  Φαρσάρη Στεφανία
 • Εξαιρετική δουλειά και κλίμα από σωστούς επαγγελματίες.
  Μαρία Φλαμπούρη
 • Ποιότητα, επιστήμη, υγεία, χαμόγελα και επλίδα!!!! Το καλύτερο φυσιοθεραπευτήριο!!
  Άλκηστη Ελένη Κοσμά
 • Οι επισκέψεις στη Corpo e Mente εγγράφονται στις σημαντικές εμπειρίες ζωής και αφήνουν βαθιά ίχνη γιατί συνδέουν άμεσα και αμφίδρομα σώμα και πνεύμα σε όλα τα στάδια της σχετικής διαδικασίας.Εξαιρετική μονάδα φυσιοθεραπείας με υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια, σύγχρονο εξοπλισμό και υψηλού επιπέδου κατάρτιση-θεωρητική και πρακτική-των στελεχών και όλων των συνεργατών/τριών.Οι ανθρώπινες σχέσεις συνιστούν, παράλληλα, βασική και εμφανή προτεραιότητα με έμφαση στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου και των ειδικών αναγκών τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος.
  Σιδηρούλα Ζιώγου- Καραστεργίου
 • Εξαιρετικό περιβάλλον, επαγγελματισμός, αποτελεσματικότητα. Νιώθω τυχερή. Συστήνω ανεπιφύλακτα.
  Λεία Ξυνού
 • Επισκέφθηκα το κέντρο CORPO Ε ΜΕΝΤΕ Α.Ε. για πρώτη φορά, για φυσικοθεραπείες.Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν.Η κατάρτιση του προσωπικού σε πολύ ψηλό επίπεδο, η ευγένεια η καλοσύνη και η ευαισθησία όλων αυτών των ανθρώπων που εργάζονται μέσα στον χώρο αυτό προς όλους τους ασθενείς που υποφέρανε από τους πόνους. Μηχανές υψηλής και ποιοτικής τεχνολογίας:..Το περιβαλον καθαρο....χαλαρωτικο...και η κοπελα που μου εκανε μασαζ εξαιρετικη. Και το καλύτερο !!!!! Ο βελονισμός. Συστήνεται ανεπιφύλακτα! Δεν μπορούσα να περπάτήσω 15 μέτρα χωρίς στάση(και εννοείται με φριχτούς πόνους). Οι ενοχλήσεις μου στο ποδι και στη μεση έφυγαν μεσα σε δυο-τρεις μέρες.Τώρα είμαι εντάξει μια χαρά και συνεχίζω της φυσικοθεραπείες χώρις πονους απλα απολαμβάνω.
  Χρήστος Χύσκας
 • Άψογη, επαγγελματική και φιλική αντιμετώπιση! Συστήνω ανεπιφύλακτα!!
  Χριστίνα Καλογιάννη