Corpo E Mente - Κέντρο Φυσιοθεραπείας
Τις ιδιότητες των Hot Stones (θερμές πέτρες) οι άνθρωποι τις γνώριζαν από τα παλιά χρόνια, αποτελώντας μια πολύ καλή θεραπευτική μέθοδο. Οι πέτρες αυτές είναι φτιαγμένες από ηφαιστειογενή υλικό που σημαίνει ότι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν και να διαχέουν ομοιόμορφα την θερμότητα, απελευθερώνοντας τις ενεργειακές ιδιότητες που εσωκλείουν. Είναι έτσι σμιλευμένες σε στρογγυλό σχήμα, ώστε να είναι ανεκτές και ευχάριστες στην αφή, για να γλιστράνε απαλά στο σώμα. Η φυσκοθερπαεία με την σειρά της, χρησιμοποιώντας τις πέτρες αυτές, ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, για την καλύτερη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, με τις αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες που έχουν. Ακόμα αποβάλουν από το σώμα τις εντάσεις, το άγχος και τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, αφήνοντας μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.
Η εφαρμογή ψυχρού μέσου έχει αποδειχθεί πως έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οξεία φάση της επούλωσης τραυματισμών του μυοσκελετικού συστήματος. Μάλιστα, ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τα ευεργετικά οφέλη της εφαρμογής χιονιού στην αντιμετώπιση τραυματισμών. Πιο συυγκεκριμένα, η εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση της κυκλοφορίας του αίματος, που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και κατά συνέπεια τον περιορισμό του οιδήματος. Eλαχιστοποιεί την αίσθηση πόνου καθώς η μείωση της θερμοκρασίας της τραυματισμένης περιοχής καθυστερεί τη μετάδοση ερεθισμάτων στον εγκέφαλο, οπότε κατά συνέπεια έχουμε και ελαχιστοποίηση του μυϊκού σπασμού, ο οποίος αναπτύσσεται αντιδραστικά κι επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την περιοχή.
Με τον όρο θερμοθεραπεία περιγράφουμε την εφαρμογή θερμότητας για θεραπευτικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, μόλις περάσει το οξύ στάδιο του τραυματισμού ή της φλεγμονής, η πάσχουσα περιοχή έχει ανάγκη από περισσότερο αίμα. Η εφαρμογή θερμών επιθεμάτων αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού, την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών, την ελαχιστοποίηση των μυϊκών σπασμών, του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων, αυξάνοντας παράλληλα την ικανότητα διάτασης του κολλαγόνου. Επιπλέον, ελαττώνει τη συσσώρευση μεταβολιτών στην περιοχή, περιορίζοντας σημαντικά τη φλεγμονή και το οίδημα που σας ταλαιπωρεί.

Είπαν για εμάς

 • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!!ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΑΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΩ!ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ!
  Στέλλα Χαραλάμπους
 • Εξαιρετικό περιβάλλον για ασθενείς με υψηλές απαιτήσεις! Στο επίκεντρο η αγάπη για τον συνάνθρωπο.
  Γιάννης Σταθουράκης
 • Χώρος γεμάτος θετική ενέργεια με κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό! Σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
  Νικηφόρος Τατσόπουλος
 • Πονάω έρχομαι! Δεν πονάω ξανά έρχομαι!!! Έτσι με κάνετε να νιώθω!
  Άγγελος Παπανικολάου
 • Εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πολυ φιλικό περιβάλλον. Σωστοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες με αγάπη για την δουλειά τους.
  Χρύσα Φτουχίδου
 • Πάρα πολύ όμορφος και ευχάριστος χώρος, ευάερα και ευήλια δωμάτια. Εξυπηρέτηση με ευγένεια και ενδιαφέρον για τον ασθενή και ένα ποιοτικό αποτέλεσμα!
  Γεωργία Χρυσουλίδου
 • Αξιόπιστοι και ευγενικοί επαγγελματίες με σωστές υπηρεσίες.
  Δημήτρης Καραγεωργίου
 • Πολύ ωραίο και ζεστό περιβάλλον! Κάθε φορά που φεύγω νιώθω όλο και καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά!
  Στας Γκαλτζίδης
 • ΤΕΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ , ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  Μαρία Περτζινίδου
 • Είναι ένας άριστα διαμορφωμένος χώρος βασισμένος στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι φυσικοθεραπευτες με αντιμετωπισανε πρώτα ως άνθρωπο και μετα ως ασθενή . συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμο, τις γνώσεις σας και πάνω από όλα το χαμογελο σας
  Φαρσάρη Στεφανία
 • Εξαιρετική δουλειά και κλίμα από σωστούς επαγγελματίες.
  Μαρία Φλαμπούρη
 • Ποιότητα, επιστήμη, υγεία, χαμόγελα και επλίδα!!!! Το καλύτερο φυσιοθεραπευτήριο!!
  Άλκηστη Ελένη Κοσμά
 • Οι επισκέψεις στη Corpo e Mente εγγράφονται στις σημαντικές εμπειρίες ζωής και αφήνουν βαθιά ίχνη γιατί συνδέουν άμεσα και αμφίδρομα σώμα και πνεύμα σε όλα τα στάδια της σχετικής διαδικασίας.Εξαιρετική μονάδα φυσιοθεραπείας με υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια, σύγχρονο εξοπλισμό και υψηλού επιπέδου κατάρτιση-θεωρητική και πρακτική-των στελεχών και όλων των συνεργατών/τριών.Οι ανθρώπινες σχέσεις συνιστούν, παράλληλα, βασική και εμφανή προτεραιότητα με έμφαση στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου και των ειδικών αναγκών τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος.
  Σιδηρούλα Ζιώγου- Καραστεργίου
 • Εξαιρετικό περιβάλλον, επαγγελματισμός, αποτελεσματικότητα. Νιώθω τυχερή. Συστήνω ανεπιφύλακτα.
  Λεία Ξυνού
 • Επισκέφθηκα το κέντρο CORPO Ε ΜΕΝΤΕ Α.Ε. για πρώτη φορά, για φυσικοθεραπείες.Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν.Η κατάρτιση του προσωπικού σε πολύ ψηλό επίπεδο, η ευγένεια η καλοσύνη και η ευαισθησία όλων αυτών των ανθρώπων που εργάζονται μέσα στον χώρο αυτό προς όλους τους ασθενείς που υποφέρανε από τους πόνους. Μηχανές υψηλής και ποιοτικής τεχνολογίας:..Το περιβαλον καθαρο....χαλαρωτικο...και η κοπελα που μου εκανε μασαζ εξαιρετικη. Και το καλύτερο !!!!! Ο βελονισμός. Συστήνεται ανεπιφύλακτα! Δεν μπορούσα να περπάτήσω 15 μέτρα χωρίς στάση(και εννοείται με φριχτούς πόνους). Οι ενοχλήσεις μου στο ποδι και στη μεση έφυγαν μεσα σε δυο-τρεις μέρες.Τώρα είμαι εντάξει μια χαρά και συνεχίζω της φυσικοθεραπείες χώρις πονους απλα απολαμβάνω.
  Χρήστος Χύσκας
 • Άψογη, επαγγελματική και φιλική αντιμετώπιση! Συστήνω ανεπιφύλακτα!!
  Χριστίνα Καλογιάννη